Kemer (33)

OPIS

Kada je u pitanju Kemer Turska ga ističe kao jedno od najpopularnijih letovališta, i to sa razlogom. Naši Kemer aranžmani se odnose na grad na zapadnoj obali Antalijskog zaliva, udaljen je 42 km od same Antalije i okružen najlepšom prirodom u regionu.

Ponosi se dugom plažom koja nosi oznaku „plava zastava“ za čistoću vode, marinom i bazarom sa mnogo prodavnica, a najveći broj ronilačkih centara u regionu nalazi se baš u ovom mestu. U blizini Kemera nalaze se ostaci likijskog grada Faselisa, što ga čini posebno interesantnim svim ljubiteljima istorije.

 

Kemer plaže - u sadejstvu sa kulturnim turizmom

Kristalno čisto more, divne šljunkovite plaže okružene četinarskim šumama, ali i izuzetna klima su glavni razlozi zbog kojih se sve više ljudi odlučuje da letuje u Kemeru. Sa preko 300 sunčanih dana godišnje i mediteranskom klimom, turistička sezona počinje u aprilu i traje do kraja novembra. Kemer je jedinstveno mesto u svetu gde se možete kupati u toploj vodi s pogledom na snežne planinske vrhove. Ovo neobično iskustvo očekuje sve turiste koji odluče da dođu u rano proleće.

Do 1980. godine Kemer je od malo poznatog prešao u jednu od najznačajnijih destinacija za turski turizam. Pošto je izgrađen put i dosta uloženo u putnu infrastrukturu, poslednje decenije dvadesetog veka i početak 21. veka za ovo tursko letovalište su bukvalno značile procvat. Luskuzni hoteli duž cele obale, bogati restorani, raskoš na svakom koraku svedoče o tome. Kemer takođe poseduje i marinu za 320 jahti, što ga čini popularnom jahting destinacijom.

U Kemeru ima oko 10.000 stanovnika i poseduje obalu dugačku 52 km. U samom mestu se nalazi predivna šljunkovita plaža koja je dobila nagradu Evropske unije "Plava zastava" za najčistije more i plažu. Ako želite miran, opušten odmor biće dovoljno da iznajmite suncobran i ležaljke i da gledate u pučinu. Međutim, za one željne pustovine tu su ronjenje, paraglajding i drugi sportovi na vodi koje možete isprobati. Turisti širom sveta navode kao jedno od najinteresantnijih iskustava boravak u kompleksu Moonlight park. Osim plaže, brojnih prodavnica, kafića, restorana, ali i sportskih terena i bazena, u njegovom sklopu nalazi se i delfinarijum.

Istraživača u vama sasvim izvesno će probuditi Nomad park Kemer, etnografski muzej na otvorenom koji posetiocima otkriva kako su kroz istoriju živela nomadska plemena.

U neposrednoj blizini se nalaze razni kulturno - istorijski spomenici, gradovi Faselis, Olimpos kao i poznata stena na kojoj se odigrala legendarna bitka između Belerafona i Kimere. O bogatoj i dugoj istoriji svedoče ruševine i ostaci Hadrijanovih vrata, Antonijusovog puta, Zevsovog hrama, stare luke, rimskog amfiteatra. Tu su i brojne pećine među kojima je najzanimljivija za obilazak pećina Beldibi na padinama planine Tahtali. Na njenim zidovima nalaze se neobično lepi crteži Bogorodice, ljudskih figura u obliku krsta, kao i scene iz lova, divokoze.

Još jedna specifičnost ovog kraja koju možete obići na svom letovanju u Turskoj jeste lokalitet Janartas na planini Himera. Poznat još kao Goruća planina, ovaj fenomen prirode jedinstven je u svetu jer ga čini nekoliko tačaka na kojima bez prestanka gori vatra, što je zapravo posledica isparavanja gasova iz stena.

Kada je u pitanju Turska Kemer zaista ima dosta toga da ponudi za svačiji ukus.

 

Kemer hoteli

Postoje brojni hoteli u Kemeru, a agencija Supernova Travel je za vas posebno izdvojila sledeće: Amara Dolce Vita, Amara Club Marine, Crystal Flora Beach Resort. Club Hotel Phaselis, Gural Premier Tekirova, Rixos SunGate, Akka Antendon, Akka Alinda, Hotel Club Marco Polo. Svi hoteli koje obuhvataju naši Kemer aranžmani raspolažu vrhunskom uslugom koja će samo upotpuniti vaš odmor na ovoj prelepoj destinaciji.

Bazeni, mogućnost za različite sportske aktivnosti, ali i bogat sadržaj za decu kao i wellness program za odrasle učiniće vaše letovanje nezaboravnim.

Pored mesta Kemer, za ovo leto smo pripremili za vas i druge destinacije u Turskoj kao sto su Alanja, Belek, Side, Antalija, Marmaris, Bodrum, a pored toga možete pogledati i naše akcije i tako rezervisati svoje letovanje u Turskoj na vreme!

Strana 1 od 3