Belek (27)

OPIS

Kada je u pitanju Belek, Turska izdvaja ovo letovalište kao novo, moderno turističko naselje koje turisti najradije posećuju. Nalazi se na svega 30 min od Antalije, što mu je velika prednost.

Činjenica da je Belek posećen jednako i od strane lokalnog stanovništva, govori u prilog ovom prelepom letovalištu koje se nalazi na pola puta između Antalije i Sidea. Letovanje u Beleku je kao stvoreno za sve one koji vole kvalitetan odmor, sportove na vodi i luksuznu ponudu smeštaja.

Kao moderni biser turskog Mediterana, Belek je za mnoge prva asocijacija kada se pomene leto u Turskoj. Zbog fantastičnih savremenih hotela, ali i neverovatne prirode opčinjujuće lepote, ovo letovalište se smatra jednim od najlepših na čitavoj turskoj rivijeri.

 

Doživite Belek letovanje

Letovanje u Turskoj, sunce, mirna čista voda, zeleni raj, sve su ovo asocijacije za isti grad – Belek. Sa preko 300 sunčanih dana u godini, ovo mesto se ubraja u omiljena i najpopularnija turska letovališta. Turistička sezona ovde traje od aprila do novembra, a najtoplije je u julu i avgustu kada temperatura prelazi 30 stepeni Celzijusovih.

Belek je jedinstveno prirodno okruženje za veliki broj ptica, a posebno je poznata sova, koja je ujedno i zaštitni simbol grada Beleka. Zadivljujuće i opuštajuće šume eukaliptusa i crnog bora su dom za preko 100 vrsta ptica, ali i oko 30 endemskih biljnih vrsta. Kada se ovaj zeleni raj dodirne sa predivnim peščanim plažama – posetiocu zataje dah.

Lepota prirode nije jedino blago Beleka. Osim mira i okrepljenja za dušu i telo, ovo tursko letovalište izvor je i brojnih pozitivnih uzbuđenja u vidu sportova, kako na kopnu, tako i na vodi. Belek je savršeno mesto za sve koje bi da zarone u moru, da surfuju na talasima, ali i da igraju odbojku na pesku ili pak golf. Čuven je po dobrim golf terenima u Nacionalnom golf parku. Na ovim terenima održavaju se mnogobrojna svetska takmičenja u golfu.

U blizini Beleka nalaze se i antički gradovi Perge i Aspendos koji se u dnevnom izletu mogu posetiti. Ovi arheološki lokaliteti svedoče o bogatoj helenističkoj kulturi, a najbolje očuvan je Artemidin hram u Pergi, kao i amfiteatar iz 155. g.p.n.e. u Aspendosu. U ovom amfiteatru se čak i danas igraju predstave i održavaju drugi umetnički programi, od kojih je možda najznačajniji Međunarodni festival opere i baleta. Na ovom festivalu se svake godine u julu i avgustu okupi oko 7.000 ljudi. Međutim, veliki broj turista i mimo ove manifestacije dolazi da poseti i divi se ovoj impozantnoj antičkoj građevini.

Takođe, u blizini Beleka su i vodopadi Manavgat koji se smatraju atrakcijom grada koju morate posetiti. Oaza zelenila i vode opčinjava svakog ko ih ugleda.

Belek je jedinstveno mesto u svakom pogledu. Grad je poznat po predivnim plažama sa sitnim peskom i kristalno čistim morem. Skoro svaka plaža nosi oznaku „plava zastava“ zbog čega ćete se sigurno zaljubiti u Belek na prvo kupanje. Međutim, kupanje nije jedino u šta ćete se zaljubiti. Ovde možete naučiti plivanje, ronjenje, okušati se u skijanju na vodi ili jedrenju. Zbog velikog broja akvaparkova, sportskih terena, trambolina uživaćete i vi i vaši najmlađi. Letovalište Belek Turska ističe se i kao jedno od najboljih porodičnih mesta za odmor.

 

Belek hoteli - sinonim za luksuz

Najluksuzniji hoteli u Beleku se nalaze na dugim peščanim plažama i okruženi su borovim šumama, eukaliptusima, i divno uređenim baštama. Treba imati na umu da su Belek hoteli sa 5 zvezdica vrlo česti, a da je u svakom smeštajnom objektu usluga na vrhunskom nivou. Većina hotela opremljena je bazenima, igralištima, frizerskim salonima, kao i salonima lepote, fitnes centrima, ali i turskim kupatilima, saunama i različitim wellness sadržajima. Tu su i igraonice, animacije za decu, zabavni park, pa i bioskop i pozorišta na otvorenom. Neki od hotela koje je za Vas Supernova Travel pripremila su Hotel Cornelia Diamond, Granada Luxury Belek, Belconti Resort Hotel i Hotel Rixos Premium.

Pored destinacije Belek letovanje u Turskoj možete provesti i na mestima kao što su Alanja, Side, Antalija, Marmaris i Bodrum. Pogledajte naše aranžmane i uvek aktuelne akcije i rezervišite svoje letovanje u Turskoj na vreme!

Strana 1 od 2