Mahdia (7)

OPIS

MAHDIA

Osnovan početkom X veka kao glavni grad Tunisa kojim je vladao Fatimid, Mahdia je danas miran lučki grad i centar regiona, poznat po ribarstvu, tkanju svile i industriji maslina.

Mahdia, jedan od najživopisnijih gradova Tunisa, leži između Susa i Sfaksa i ima mnoge istorijske atrakcije, uključujući ruševine drevnog punskog grada (prethodnog Mahdije), Fatimidsku luku, veliku Fatimidsku džamiju (izgrađenu još u X veku) kao i prelepo otomansko utvrđenje Borj el Kebir koje datira iz XVI veka.

Mahdija (arapski: ạlmhdyẗ al-Mahdiiah) je tuniski primorski grad sa 62.189 stanovnika, južno od Monastira i jugoistočno od Susa.

Mahdija je provincijski centar severno od Sfaksa. Značajan je za pripadajuću riboprerađivačku industriju, kao i za tkanje. To je glavni grad provincije Mahdia.

Gare Mahdia čini južni kraj železničke linije Sahel Metro, ​​koja na dalje ide preko Monastira i Susa ka glavnom gradu Tunisu.

Raspitajte se o voznji turističkim vozićem kroz najinteresantnije tačke ovog letovališta. Tura traje oko 2 sata.

Evo neke od recenzija putnika za Mahdia plažu:

* plitak, meki pesak poput brašna, školjke, kristalno čista voda, Savršena uska plaža - mrzim kada morate da hodate 10 minuta po dubokom, brdovitom pesku. Ovo je bilo savršeno.

* Nećete biti razočarani ovom plažom, peskom i pogledom na horizont. Voda je mirna i primamljiva

Pripremili smo za vas veliku ponudu hotela koji se odlikuju kako dobrom uslugom tako i povoljnijim cenama.