★★
700
autobusom, sopstveni
polupansion
Konačište Olga Dedijer
Kopaonik

Opis

Konačište Olga Dedijer ima dve zvezdice i nalazi se blizu turističke zone. Rezervišite smeštaj u udobnim sobama po povoljnoj ceni. Pogledajte cenovnik i obezbedite svoj boravak već danas!

Lokacija: Konačište Olga Dedijer - 43.285210, 20.801929

Opis:

Bivši hotel a danas konačište “OLGA DEDIJER” se nalazi u u blizini "centralne turističke zone", na 1700 mnv. na samom magistralnom putu koji od / preko Kopaonika vodi ka Jošaničkoj Banji i Rudnici. Od Konaka je udaljen oko 600m a od najbliže žičare (Malo jezero) oko 450m. Poseduje sopstveni parking za putnička vozila ograničenog kapaciteta. Parking se ne naplaćuje ali ga i nije moguće rezervisati unapred.

Konačište Olga Dedijer je mesto susreta i boravka pravih skijaša i ljubitelja planine. Bez mnogo luksuza ali prijatno uređen objekat, relativno prostrane sobe, profesionalno i ljubazno osoblje su sigurno činioci da vaš boravak u ovom objektu na Kopaoniku protekne kao pravi odmor.
Usluga: doručak, večera - švedski sto.

ISTORIJA:
Za hotel Olga Dedijer svakako se može reći da je začetnik turizma na Kopaoniku u prvo vreme kao planinarski dom Olga Dedijer.
Planinarski dom na Kopaoniku prvi put je uništen tokom II svetskog rata pa je na temeljima te ruševine 1948 godine izgrađen nov sada sa imenom Planinarski Dom Olga Dedijer. Početkom šesdesetih godina prošlog veka ponovo gori pa se renovira 1953 godine, da bi u 1983 godine bio ponovo potpuno uništen u požaru. Obnovljen je 1986 godine i preuređen u hotel kakvog ga i danas poznajemo.
Hotel, tada planinarski dom je posle II rata kada je nanovo podignut poneo ime dr. Olge Popović - Dedijer (1914-1943) koja je bila lekarka i učesnica NOB-a na strani partizana.
Rođena je 3. jula 1914. godine u Zemunu Kao Olga Popović. Pre rata se sa dosta uspeha bavila zimskim sportovima, pa ne čudi zašto je ovaj objekat na Kopaoniku dom dobio ime baš po Olgi.
Za sve svoje zasluge u toku NOB-a Olga Dedijer je posthumno odlikovana Ordenom zasluga za narod prvog reda.

 

Organizator putovanja poseduje licencu kategorije A - OTP br. 196/2021.