Italija (0)

Aranžmani Italija skijanje - pozivaju Vas da na snežnim planinama Italije provedete nezaboravni odmor sa porodicom, partnerom ili prijateljima. Veliko poluostrvo u obliku elegantne ženske čizme sa visokom potpeticom predstavlja Italiju - jednu od najfascinantnijih Evropskih zemalja. Veliki broj ljudi se odlučuje na to da provede leto u ovoj zemlji, ali kada je u pitanju Italija zimovanje na njenim planinama predstavlja jedno sasvim posebno iskustvo.

Ukoliko rezervišete zimovanje u Italiji, to će biti odlična prilika da se upoznate sa svim njenim lepotama, kako prirodnim tako i kulturnim. Kao što je sam oblik Apeninskog poluostrva jedinstven, tako je sve vezano za Italiju elegantno, estetski savršeno.

VIŠE...

Na tlu Italije je u starom veku nastala i razvila se jedna od najdugovečnijih, najmoćnijih i najplodnijih civilizacija koje ljudska istorija poznaje. Rimsko carstvo se na vrhuncu svoje moći proširilo na gotovo čitav tada poznati svet a centar mu je bio i do kraja ostao u Rimu, danas glavnom gradu Italije. Na putu do izbranog skijališta u Italiji, ili u povratku, možete posetiti i prestonicu.

Više od dvanaest vekova Rim je bio centar sveta i sasvim je logično da se u njemu kao i brojnim drugim italijanskim gradovima nalazi kulturno istorijsko nasledje kakvim se niko drugi u svetu ne može podičiti. Italijanski gradovi naravno posetiocu nude i mnogo više od arheološkog blaga. Kulturno istorijske znamenitosti koje su nastale kroz vekove posle antičkog doba, za vreme Mletačke republike, u doba renesanse i kasnije, su takodje ponos Italije. U današnjoj, modernoj visoko razvijenoj Italiji je susret starine sa patinom i novog savremenog sveta nešto sto joj daje poseban šarm i lepotu.

 

Skijališta u Italiji

Ukoliko je vaš izbor za ovogodišnje zimovanje Italija, sigurno nećete pogrešiti, jer je ovo zemlja u kojoj je zimski turizam izuzetno razvijen. Kada je u pitanju skijanje Italija nudi veliki broj poznatih skijališta, čije ste prizore do sada možda viđali na razglednicama.

Italija je sa severne strane ovičena Alpima, najvećim planinskim masivom Evrope, zbog čega su aranžmani koji podrazumevaju zimovanje u Italiji izuzetno traženi. Na njenoj teritoriji se nalaze superatraktivna skijališta od kojih su neka u kalendaru svetskog skijaškog kupa. Kortina d’Ampeco, Valgardena, Bormio, Livinjo, Madona Di Kampiljo, Alta Badia su neka od poznatijih.

Ljubitelji zimskih sportova će bez problema nabrojati još desetine skijališta u Italiji. U italijanskim Alpima odnosno na planinskom vencu Dolomiti je povezano čak 12 skijališta i ona čine jednu celinu. Na ovom ogromnom prostoru postoji 1200 km uredjenih skijaških staza i za sve važi jedinstvena ski karta ( skipass ). Skijališta su medjusobno povezana autobuskim linijama a neka od njih i sitemom žičara, gondola i ski liftova. Kada je u pitanju skijanje Italija zaista može da se pohvali svojim stazama i povezanošću istih.

“Skijanje Italija Kronoplatz”, kao i “skijanje Italija Livigno” samo su neki od aranžmana koji mame pažnju turista, i zbog kojih se oni odlučuju da provedu zimovanje u Italiji. A šta još, osim impresivnih skijališta, ova zemlja može da ponudi?

 

Putovanje u Italiju - Šta još posetiti?

Kada je u pitanju Italija putovanja u ovu zemlju su opcija tokom cele godine. Nakon što obiđete najpoznatija skijališta u Italiji, ili na putu do njih ( u zavisnosti od toga kakav vam je plan puta) posetite i najzanimljivije italijanske gradove.

Gradovi Severne Italije - Milano, Torino, Bolonja, Djenova, Venecija, Firenca, Verona, Trst, grad država San Marino, svaki ponaosob predstavljaju prvorazredne turističke destinacije. Svi ovi gradovi su svojevrsni muzeji na otvorenom i svi imaju nešto posebno po čemu su svetski poznati. Milioni turista koji ih posete svake godine za to imaju dobar razlog.

Arhitektura, istorija, kultura, umetnost, moda, šoping, sportski dogadjaji, dobar provod, sjajna kuhinja, i još bolja vina su neke od asocijacija na severnu Italiju i njene dragulje. Glavni grad Rim je smešten u centralnom delu Apeninskog poluostrva. Rim važi za jedan je od najlepših i najatraktivnijih gradova sveta i mnogi će reći da bi Italija, i kada bi u njoj postojao samo Rim, i dalje bila turistički razvijena zemlja.

Još su ga latinski nadimak i takodje latinska izreka najbolje opisali - večni grad u koji vode svi putevi, Nekadašnji centar sveta danas pohode milioni turista ne bi li osetili duh starine, dotakli kameni blok ugradjen u neku gradjevinu pre više od dvadeset vekova, prošetali uzavrelim ulicama, divili se nekoj od njegovih 900 crkava, ubacili novčić u fontanu želja, popili pravi italijanski espreso u nekom kafeu, ručali pastu na mestu gde je nastala. U gradu Rimu se nalazi i grad država Vatikan. sedište katoličke crkve, mesto jedinstveno i posebno u religijskom ali i u kulturnom smislu.

Na jugu Italije su primorski gradovi Bari, poznat i kao grad Svetog Nikole, te neponovljivi Napulj, grad koji se od ostatka Italije razlikuje po svemu pa čak i jeziku koji njegovi stanovnici koriste. Ne znamo da li je lepši od severnoitalijanskih gradova ali poseban i drugačiji sigurno jeste.

Čuvena su i italijanska jezera a najpoznatija su Komo, Madjore i Garda. Gradovi, a posebno sela na njihovim obalama, su tako romantični i lepi da u njih dolaze parovi iz cele Evrope radi venčanja.

 

Italija zimovanje

Ukoliko se odlučite za zimovanje u Italiji, sigurno se nećete pokajati. Ako je vaš izbor za organizaciju ovogodišnjeg zimskog putovanja Supernova Travel turistička agencija, vaša skijaška destinacija može biti Kronplatz, Livinjo, Madona di Kampinjo, Marileva, Passo Tonale ili Tre Valli.

Na našem sajtu su vam dostupne detaljne informacije o destinacijama i smeštaju. Izaberite putovanje u Italiju po svom ukusu, pogledajte ponudu aranžmana za skijanje i rezervišite na vreme željenu destinaciju i smeštaj.