Val d'Isere

[spoiler icon="caret-square" style="simple" title="OPIS"]

Val d'Isere se nalazi u Savojskim Alpima, na nadmorskoj visini između 1.550 m i 3.656 m. Deo je čuvene skijaške regije Espace Killy, nazvane po trostrukom olimpijskom šampionu – Jean-Claude Killy-u. Val d'Isere i Tignes su naselja koja čine ovaj prostor.
Val d'Isere je tipično i tradicionalno savojsko mestašce, dok je Tignes moderna tvorevina podređena sve većem broju ljubitelja zimskih sportova.
Velike nadmorske visine i dva glečera omogućavaju skijanje od decembra do maja, a posebno je atraktivno letnje skijanje na glečerima.
Poseban je užitak ovde doći za 1. maj, na zatvaranje ski sezone.
Poseduje oko 300 km skijaških staza i 96 liftova koji prevoze i do 135.000 skijaša na sat. Staze su raznolike, tako da zadovoljavaju potrebe početnika i iskusnih skijaša. Delovi staza koji se spuštaju pod uglom od 63 stepena, pravi su izazov za ljubitelje zimskih sportova. Na stazama ovog skijališta svake godine se održava i takmičenje u spustu za Svetski kup.
Val d'Isere raspolaže velikim brojem dobrih restorana sa izvrsnom hranom, prodavnicama, kafeima prijatnog ambijenta, noćnim klubovima, diskotekama i bioskopskom salom. Uživanje u boravku u ovom skijaškom centru upotpunjuje fenomenalan pogled na glečer Grande Motte.

[/spoiler]

Nema objekata na ovoj destinaciji (kategoriji).