Francuska

[spoiler icon="caret-square" style="simple" title="OPIS"]

Skijanje i ski centri u Francuskoj su se počeli razvijati tek sredinom 60-ih godina prošlog veka, dok se ostale alpske zemlje imala svoja planinskia odmarališta gotovo 20 godina ranije. Skijanje u Francuskoj je moguće u dva dela zemlje: Alpima i 5 puta manjim Pirinejima. U oblasti Alpia se nalazi čak 400 potpuno opremljenih planinskih odmarališta. Zbog lokacije na visinama do 3300 metara nadmorske visine, u francuskim naseljima se sneg zadržava dugo tokom godine.

Slično kao i drugim alpskim zemljama, politika jedinstvenog ski pass-a prihvaćena je od strane mnogih naselja u velikoj meri poboljšava kvalitet usluga i daje skijašu neverovatan izborm staza za skijanje svakodnevno tokom njihovog odmora.

Smeštajne opcije se različite, od starih, tradicionalnih sela kao sto je Megeve, kroz skromna naselja koja se skijašima pune samo za vikend, do apsolutno namenski izgrađene strukture kao što su La Plagne ili Val Thorens. Turisti - skijaši koji posćuju Francuske Alpe mogu da biraju između više različitih smeštajnih mogućnosti, od jednostavnih ne servisiranih apartmana, pa do hotela visoke klase sa 4 i 5 zvezdica, u zavisnosti od potreba i mogućnosti. Samo 80 najvećih francuskih skijališta može da primi skoro 1 milion turista.

[/spoiler]

Nema objekata na ovoj destinaciji (kategoriji).