Saalbach (4)

Opis

Saalbach (Zalbah) odlikuju duge staze, moderne i vrhunske žičare i bogata vanpansionska ponuda. Gostima nudi mnoštvo dodatnih sadržaja, odlične restorane, pabove, barove sa noćnom muzikom, diskoteke, sportske objekte, cross-country staze, snow park. Nalalazi 3 km ispod mesta Hinterglem. Za sve ljubitelje skijanja, zalazak sunca još dugo ne znači kraj jer je moguće produžiti skijaški dan u zabavnom parku na osvetljenim stazama u skijalištu Hinterglem ili na osvetljenoj stazi “Schanteilift” u skijalištu Leogang. Za sve one koji bi se sa planine radije spustili na sankama, u “Ski cirkusu” mogu birati između 5 osvetljenih staza za sankanje.

Ski regija “Skicircus” sastavljena od tri mesta - Saalbach, Hinterglemm i Leogang ima ukupno 200 km uređenih staza i 55 ski liftova. Staze su većinom crvene, ali nisu prezahtevne. Početnici će ovde naći dovoljan broj laganih staza, dok za malo zahtevnije skijaše postoje crne staze i nekoliko crvenih na kojima su vožene trke za FIS svetski kup.

U Saalbachu ćete naći odlične restorane, pabove, barove sa raznovrsnom muzikom, diskoteke i sportske objekte. Velika prednost je to što Vam, zbog blizine staza i odlično organizovanog ski busa, automobil tokom boravka nije potreban.