Kaprun - Zell am See (8)

Opis

U svetu alpskog skijanja Austrija zauzima posebno mesto. Austrijska skijališta su pojam kvaliteta, počevši od usluge pa do samih skijališta i pratećih sadržaja. Austrija ima oko 400 ski-centara i u njima je sve savršeno organizovano i sve funkcioniše.

Kaprun - Zell am See spada u jedan od najlepših skijaških regiona u Austriji i pripada pokrajni Salcburg. Sam Kaprun nalazi se na 786 metara nadmorske visine, odmah ispod vrha Kircštajnhorna, visokog 3.029 metara. Ispod samog vrha pruža se istoimeno Glečersko skijalište - Kitzsteinhorn, zanimljivo i vrlo popularno skijaško odredište, pogotovo u proljeće i leto. Pored Kitzsteinhorna, tu su i bliža skijališta iznad Zell am See‑a (skijalište Schmittenhohe) i Kapruna (skijalište Maiskogel). Sva ova skijališta do sada su zajedno imali 132km staza.

Od sezone 2019/2020 izgradnjom ZellamseeXspress - sekcija 1 gondole skijalištu Zell am See je povezano sa susednim skijalištem Saalbach (Zalbah).

Naime, za sezonu 2019/2020 u oba skijališta, Kaprun i Zell am See izgrađene su nove gondolske žičare koje će znatno unaprediti efikasnost skijanja, komfor skijašam a koje su omogućile i povezivanjem sa skijalištem Saalbach. Sada če biti dostupno preko 400 km uređenih skijaških staza sa samo jednom SKI ALPIN skijaškom kartom, ovo je budućnost skijanja u austrijskoj regiji Zell am See, Kaprun i Saalbach.

Do decembra 2019. godine, završavaju se dva velika projekta koji će to i omogućiti: 3K K-onnection gondola u Kaprunu i ZellamseeXspress - sekcija 1 gondola u skijalištu Zell am See (nova dolina, nova sreća).