4
3
x
699
REZERVIŠI
Milano

TORINO – BREŠA – LAGO DI GARDA – VERONA

4 dana (3 noćenja sa doručkom, u hotelu kategorije 4* u Milanu) – avionom Polazak: 01. maj (povratak 04. maj 2024.)


● Novo u ponudi – škola kuvanja.

 

Milano je glavni grad regije Lombardija, drugi po veličini grad u Italiji. Putovanjem u Milano, saznaćete zašto je cenjen kao svetsko središte mode i dizajna, s velikim globalnim uticajem u trgovini, industriji, muzici, sportu, književnosti... Milano je jednostavno savršen, prelep i glamurozan grad, bogat istorijskim i kulturnim znamenitostima, koji diše kosmopolitski i u kojem se osećate kao građanin sveta.

 

1. dan BEOGRAD – MILANO Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 04:30 h. Poletanje za Milano u 07:10 (JU416). Nakon sletanja na aerodrom u 08:55h, pasoške kontrole i preuzimanja prtljaga, odlazak na panoramsko razgledanje grada:
grandiozni zamak Sforca – rezidencija milanskih vojvoda, Via Dante, Trg Dumo gde je raskošna Milanska katedrala – najveća u Italiji posle crkve sv. Petra u Rimu, čuvena Skala – najuglednija operska kuća u svetu podignuta 1778. godine, otmena Galerija Viktora Emanuela sa prvoklasnim restoranima i kafeterijama, trgovačke ulice Monte Napoleone, Đezu i Korso Vitorio Emanuele u kojima se nalaze prodavnice sa artiklima najpoznatijih italijanskih modnih brendova Armani, Versaće, Prada, Guči… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
2. dan MILANO – TORINO – MILANO Doručak. Fakultativni izlet u Torino koji je četvrti po veličini grad Italije i glavni grad pokrajine Pijemont. Nalazi se u severozapadnoj Italiji na reci Po a poznat je kao "najindustrijalizovaniji“ grad Italije, koji je i sedište svetski poznatih automobilskih kompanija: "Fijat", "Lanča" i "Alfa Romeo". Bio je sedište porodice Savoja. Grad je poznat i po osamnaest kilometara arkada, koji datiraju iz 1500.godine, izgrađene su da bi omogućile nesmetanu šetnju kralja i njegove pratnje. Obilazak istorijskog centra grada: Trg Kastelo iz srednjeg veka, palata Madama sa divnim baroknim stepeništem u kojoj je nekada bio italijanski senat a danas antički muzej, kraljevska palata sa pozorištem iz 17.veka, ulica Po poznata po arkadama koje vode do reke Po, trg Vitorio Veneto sa predivnim pogledom na Alpe, , toranj Antoneliana, simbol Torina visine 165m sa panoramskom terasom na visini od 85m, trgovi Sv.Karla, Savoj, spomenik Vitoriju Emanuelu II koji je ujedinio Italiju 1861 godine, crkva Sv.Kristine, Duomo je katedrala iz 15.veka poznata i po Torinskom platnu kojim je bio obmotan Isus posle raspeća, ulica Garibaldi koja je glavna šoping ulica. Slobodno vreme. Povratak u Milano. Noćenje.
3. dan MILANO – BREŠA – LAGO DI GARDA – VERONA – MILANO Doručak. Celodnevni fakultativni izlet “Breša – Lago di Garda – Verona”.
Polazak za Brešu. Grad od izuzetnog kulturno-istorijskog blaga, duge i velike prošlosti. Obilazak grada: Trgovi Merkato, Vitorija, dela Lođa, del Duomo sa romaničkom srednjevekovnom katedralom Duomo Vekijo…Slobodno vreme za individualne aktivnosti u gradu fontana i violine. Nastavak puta do obale jezera Garda. Dolazak u mesto Sirmione(oazu lepote i mira), koje je izgrađeno na spektakularnoj lokaciji - rtu jedinog poluostrva jezera Garda. Po dolasku obilazak grada: Zamak Skaliđeri, Trgovi Kastelo i Porto Valentino, Katulova termalna kupatila, vila Marije Kalas… Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Nastavak do Verone – grada ljubavi, poznat po prelepim crkvama, trgovima, tvrđavi i palatama, mostovima na reci Adiđe (koja poluokružuje centar grada). Arhitektura Verone je vrlo specifična romaničko-gotička sa puno građevina od ružičaste cigle. Po dolasku obilazak grada: amfiteatar “Arena”, Trg Bra, Julijina kuća. Povratak u Milano. Noćenje.
4. dan MILANO – BEOGRAD Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativna poseta školi kuvanja. Uživajte u kuvanju, dobrom društvu i vinu, uz asistenciju šefa kuhinje pripremite najbolju italijansku pastu, pizzu ili tiramisu. Slobodno popodne. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona u 20:50h (JU 419). Sletanje na aerodrom „Nikola Tesla“ u 22:30h. Kraj programa.

 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 699 evra

Doplata za jednokrevetnu sobu je 160 evra.

 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (66 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama), prevoz avionom na relaciji Beograd–Milano– Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice na bazi tri noćenja sa doručkom u dvokrevetnim sobama, transferi na relacijama aerodrom–hotel i hotel–aerodrom; panoramsko razgledanje grada, troškovi vodiča i organizovanja putovanja.

 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: fakultativni izleti i ulaznice, turistička taksa u iznosu od 4 evra po danu po osobi za boravak u hotelu kategorije 3 zvezdice (plaća se isključivo na recepciji), međunarodno putno zdravstveno osiguranje. Cenovnik na linku

 

SMEŠTAJ
● B&B Hotel Milano La Spezia **** https://www.hotel-bb.com/en/hotel/milano-la-spezia


Hotel se nalazi 750 m od metro stanice Romolo I 650 m od metro stanice Famagosta, odakle se lako stiže do istorijskog centra Milana (linija M2). Sobe imaju: SAT TV, telefon, kupatilo s fenom. Doručak je u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja.
● Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela

 

FAKULTATIVNI IZLETI
• Fakultativni izlet vozom “TORINO” – 55 evra (u cenu izleta uključen: metro prevoz, brzi voz Milano-Torino-Milano, usluga vodiča).
• Fakultativni izlet autobusom “BREŠA – LAGO DI GARDA – VERONA” – 110 evra (u cenu izleta uključen autobuski prevoz, usluga vodiča) • Fakultativni izlet “ŠKOLA KUVANJA” – 80 evra (u cenu uključena radionica kuvanja u trajanju od 4 sata)
Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Milanu, isključivo u evrima. Potrebno je najmanje 15 prijavljenih učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje uz korigovanje cene.

 

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “MILANO”
● Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.
● Uz blagovremeni upit u poslovnicama, postoji mogućnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama u kojima je treći ležaj pomoćni.
● Od 19.07.2013. godine, uslov za ulazak državljana R. Srbije u bilo koju članicu EU je da poseduju putnu ispravu koja je izdata u poslednjih deset godina I koja mora da važi najmanje tri meseca nakon planiranog datuma za napuštanje teritorije članice EU. Putnici koji ne ispunjavaju ove kriterijume biće vraćeni sa granice. Viza nije potrebna za boravak do 90 dana u period od šest meseci. Bezvizni režim se ne odnosi na nosioce pasoša Republike Srbije koje je izdalo MUP RS – Koordinaciona uprava.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA
● Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, uplaćuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.
● Plaćanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun agencije ili d) platnim karticama (Visa, Master, American Express, Maestro i Dina). 2) Uplatom na rate bez kamate - akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); b) platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata; c) putem administrativne zabrane sa firmama sa kojima organizator putovanja ima potpisan ugovor. 3) Uplatom celokupnog iznosa platnim karticama (Visa, Master, American Express Banca Intesa-e i Komercijalne banke) na maksimalno šest mesečnih rata

 

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE
● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama moguće je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguranja koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove.

 

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA
Organizator putovanja poseduje licencu OTP 113/2021, kategorija licence A, izdata 12.10.2021. godine od strane Registra turizma koji vodi Agencija za privredne registre R Srbije. Organizator putovanja ima depozit u visini 2.000,00 EUR i garanciju putovanja za kategoriju licence A u visini 250.000,00 EUR za slučaj insolventnosti i radi naknade štete po polisi osiguranja broj 470000057657 koja važi od 01.10.2023. do 01.10.2024. godine. Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slučaja kod društva za osiguranje TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, broj telefona: +381 11 3305100, broj telefaksa: +381 11 3122420, e-mail adresa: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., pisanim putem ili telegramom na adresu TRIGLAV OSIGURANJE a.d.o. Beograd, Milutina Milankovića 7a ili na e-mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..