Asprovalta - Nea Vrasna - Stavros (30)

OPIS

Turisti koji za svoje letovanje u Grčkoj odaberu da budu smešteni u oblasti Svetog Đorđa, naći će se na istočnom delu Grčke, tačnije između jezera Volvi i zaliva Strimonikas. Ovu popularnu oblast krasi bogato zelenilo, bujna vegetacija i uređene plaže. Blizu su Solun i Kavala, što otvara mogućnosti za atraktivne izlete. Plaže su brojne i raznovrsne. Od velikih, smeštenih pored posećenih šetališta, do malenih, skrivenih u polu-istraženim uvalama. Iako nudi sadržaje zanimljive svim populacijama, za odmor u regiji Svetog Đorđa najčešće se odlučuju gosti koji preferiraju miran porodični odmor. Ovde, na granici sa Halkidikijem, najpopularnija mesta za letovanje u Grčkoj su Stavros, Asprovalta i Nea Vrasna.

Stavros: udaljen je oko 80 km od Soluna i idealan je izbor za one koji žele odmor u privlačnom i mirnom mestu. Zbog svoje blage klime, uređene i duge plaže sa sitnim peskom, toplog mora, ovo mesto je posećeno tokom većeg dela godine. Stavros raspolaže optimalnim brojem marketa, apoteka, kao i kioska sa primamljivom grčkom hranom. To omogućava turistima koji nerado napuštaju mesto dovoljan broj sadržaja koji će njihov odmor u Grčkoj učiniti bezbrižnim i potpunim. Luna park u centru mesta je oaza smeha za mališane, a uz njih neretko i stariji i te kako uživaju.

Asprovalta: prvo što turisti primete kada stignu u ovo mesto je duga peščana plaža koja je nekoliko puta nagrađena plavom zastavicom. Samo mesto udaljeno je 70 km od Soluna. Većina turista ne propušta da poseti čuveni Narodni muzej i crkvu Svetog Đorđa, zaštitnika ove oblasti. Ljubiteljima šetnji posebno je zanimljiva obližnja Stagira, rodno mesto Aristotela. Pored velikog izbora hotelskog i apartmanskog smeštaja, Asprovalta svojim gostima nudi mnogo više. Plaže su čiste i redovno se održavaju. Ljubitelji sportova na vodi mogu sebi priuštiti celodnevnu zabavu uz svoju omiljenu aktivnost. Mnoštvo ležaljki, suncobrana i barova na plažama garant su udobnosti onima koji preferiraju da se opuste i uživaju u moru i pesku. Brojne taverne smeštene uz obalu imaju bogatu gastronomsku ponudu, uz uvek prisutnu grčku muziku. Idealno da se upotpuni doživljaj letovanja na Asprovalti. Odavde se mogu organizovati i mnogobrojni izleti na velelepnu planinu Pangeo i obližnju Svetu Goru. Pored sačuvanih fotografija, oni najčešće ostaju neizbrisiva uspomena na letovanje u ovom delu Grčke.

Nea Vrasna: mesto je ušuškano između Asprovalte i Stavrosa, i predstavlja omiljeno letovalište u Grčkoj za porodice iz mnogih zemalja. Mestašce, ovekovečeno na brojnim razglednicama, nije najbolji izbor za poklonike gužvi. Desetak kilometera duga, peščana plaža, pravi je odgovor za uživanje onima koji vole mir. Lenjo baškarenje na ležaljkama i ispijanje voćnih koktela iz obližnjih barova, samo su neki od segmenata koji letovanje na Nea Vrasni čine idealnim. Oni aktivniji mogu posetiti plaže u obližnjoj Olimpijadi ili otići na jednodnevni izlet u Solun.
Posetioci regije Svetog Đorđa mogu učiniti zanimljivijim svoje letovanje u Grčkoj organizovanjem izleta. Grad Kavala je relativno blizu. Prevoz do tamo je učestao i redovan. U blizini je i ostrvo Tasos, koje nazivaju plivajućom šumom zbog mnoštva borova i zelenila. Mnogi turisti koji ovde provode letovanje ne propuštaju da svoj odmor u Grčkoj upotpune posetom Solunu. U drugom po veličini gradu u Grčkoj i najzahtevniji turisti naići će na sadržaje u kojima će uživati. Posle posete Zejtinliku, crkvi Svetog Dimitrija i Beloj Kuli, omiljena zabava turista je kupovina u nekoj od mnogobrojnih radnji, zlatara i butika. Letovanje u regiji Svetog Đorđa mnogi turisti pamte i po savršenim specijalitetima iz neke od mnogobrojnih taverni smeštenih duž njegove privlačne i uvek posećene obale. O svim aktuelnim ponudama, popustima, kao i first minute i last minute ponudama za letovanje u Grčkoj, agencija Supernova Travel redovno ažurira informacije na svojim veb stranicama.

Strana 1 od 2