Najlepše plaže u Marmarisu

 

Marmaris je poznato tursko letovalište, neverovatne prirode, smešteno na samoj granici Egejskog i Sredozemnog mora. Ono što Marmaris čini posebno atraktivnom turističkom destinacijom jesu toplo more i duge peščane plaže, kao i odličan noćni provod uz bogatu ugostiteljsku ponudu.

Kada su u pitanju plaže u Marmarisu, ovo mesto može da se pohvali sa skoro 10 kilometara prekrasnih plaža, koje zapljuskuje kristalno čista morska voda. Duž promenade na plažama poređani su brojni restorani, kafići i barovi, pa boravak na svakoj od Marmaris plaža nudi potpuni ugođaj.

Planine oko zaliva štite Marmaris od udara vetrova, a more koje zapljuskuje obale je izuzetno čisto i toplo. Turisti u Marmarisu, koji žele da im proradi adrenalin, mogu pronaći mnoštvo zanimljivosti i aktivnosti na plažama, kao što su skijanje na vodi, ronjenje, jedrenje i drugo. Oni koji žele miran i spokojan odmor jednostavno se mogu prepustiti suncu i plažama.

U centru grada, postoje dve glavne plaže Marmarisa - Marmaris Urban beach i Marmaris Long beach, a u neposrednoj blizini je i Icmeler plaža. U nastavku možete da saznate sve pojedinosti o najlepšim plažama Marmarisa i da organizujete svoje savršeno letovanje u ovom turskom gradu.

 

Marmaris Urban Beach

Urban Beach je najpopularnija plaža u Marmarisu, izuzetno živahna, zabavna, sa odličnom atmosferom, sitnim peskom i čistim morem. Sam naziv ove plaže oslikava njen kosmopolitski karakter, a jedna od najvećih pogodnosti jeste ta što se ova Marmaris plaža nalazi uz sam centar grada.

Ova plaža u Marmarisu je prekrivena sitnim belim peskom, pa je pogodna za mnogobrojne sportske aktivnosti, kao i manifestacije koje se redovno organizuju na ovoj plaži. Ulaz na “urbanu” plažu je besplatan, a koriste je svi oni koji svrate u Marmaris, kako bi potražili spas od sunca i vrućina tokom vrelih letnjih dana.

 

Marmaris Long Beach

Tik uz Urban Beach, nalazi se još jedna izuzetno popularna i atraktivna plaža u Marmarisu, a u pitanju je Long Beach. Ova duga plaža, kao što joj i samo ime kaže, se proteže duž veoma dugačke peščane obale, pa je Long Beach izuzetno pogodna za razne vrste aktivnosti i dešavanja.

Savršena temperatura vode od aprila do novembra, omogućava da ova Marmaris plaža bude prepuna turista veći deo godine. Tome dodatno doprinose i savršeno uređena promenada, kao i veliki broj kafića, restorana, barova i raznih prodavnica suvenira. Ova plaža nudi turistima sve ono što je potrebno za savršen odmor na plaži.

 

Marmaris Icmeler Beach

Regija Ičmeler može da se pohvali jednom od najlepših plaža u Marmarisu, a nalazi se svega 8 kilometara zapadno od centra grada. Ičmeler je plaža koja očarava, pre svega zlatnom bojom sitnog peska koji je prekriva, kao i predivnim toplim morem koje mami turiste skoro osam meseci godišnje. Plaža se čisti svake noći, pa ujutru posetioce dočeka u besprekornom stanju.

Na ovoj plaži postoji mnoštvo mogućnosti za bavljenje vodenim sportovima, kao što su skijanje na vodi, ronjenje i slično, a na samoj plaži moguće je nabaviti svu potrebnu opremu.

Kada su u pitanju najlepše plaže u Marmarisu turisti definitivno na vrh svoje liste izdvajaju baš ovu, pre svega jer svojom bogatom ponudom i savršenom uređenošću omogućava posetiocima vrhunski užitak.

 

Marmaris Turtle Beach

Za sve one koji vole uzbuđenja i avanture preporučuje se poseta “Kornjača plaži” u Marmarisu, s obzirom na to da je ova plaža podjednako zanimljiva i mladima i starima, zahvaljujući brojnim sadržajima koje nudi. Plaža je potpuno peščana, a zanimljivo je to da razdvaja more i jezero.

Zahvaljujući svom geografskom položaju, sa jedne strane plaže možete plivati u slanoj morskoj vodi, dok sa druge možete uživati u čarima slatke vode jezera. Na ovoj plaži se organizuju mnogi turistički izleti, pre svega zbog fascinantnih drevnih grobnica likijskih kraljeva, koje su uklesane u stene.

Dalje, na ovoj plaži možete pronaći i prirodne kupke od blata i sumpora, koje je veoma lekovito i za koje meštani tvrde da čini kožu i do pet godina mlađom.

 

Turunc plaža u Marmarisu

Turunc plaža se nalazi na zapadu Marmarisa, oko 20 kilometra udaljena od samog centra grada. Turunc je plaža koja poseduje Plavu zastavu, za ekološki zdravu sredinu, što i ne čudi ako uzmemo u obzir činjenicu da je plaža smeštena između brdskih šumovitih predela i azurno plavog, čistog mora.

Na ovoj plaži je veoma mirno i prijatno, pa je odlična preporuka za sve porodice sa decom. Talasi su retki, a voda je izuzetno topla tokom čitave sezone. Ovo letovalište možda nije popularno kao Antalija, ali svojom lepotom svakako može da parira najpopularnijem turskom odmaralištu.

 

Kizkumu plaža

Plaža Kizkumu, koja se nalazi na oko 30-ak kilometara od centra grada, smatra se jednom od najlepših plaža u celom regionu. U jednom delu ova plaža je izuzetno plitka, pa svi posetioci mogu da se prošetaju njom duž celog zaliva. Kizkumu plaža u Marmarisu je posebno pogodna za porodice sa malom decom, jer je voda izuzetno mirna, plitka, a oko plaže postoji mnoštvo sadržaja koji mogu savršeno da upotpune dan i odraslima, a i deci.

Kada je u pitanju Marmaris plaže su u ovom gradu izuzetno lepe, uređene i pogodne za brojne aktivnosti predviđene za razonodu i zabavu turista. Ukoliko je vaša željena destinacija ovog leta Turska Marmaris je svakako grad koji morate posetiti kako biste uživali u svim prirodnim lepotama koje nudi.

Putovanje u Marmaris ili neku drugu atraktivnu letnju destinaciju moguće je preko Supernova travel agencije, gde možete pronaći najbolje aranžmane za letovanje u ovom turskom gradu. Uživajte u najboljem odmoru sa svojom porodicom ili prijateljima na najlepšim plažama Marmarisa.